utorok, apríla 8

Cho Co La Tah

Dnes vám predstavím tri varianty mňamiek s čokoládou (ja používam horkú, 74% ale dá sa to aj zo sladšiou ktorá však nie je tak zdravá). 

1 - Krupicová kaša

Ovsené vločky, hnedý trstinový cukor, ovocie a horká čokoláda. (Krupica sa predáva tiež celozrnná ale mne osobne moc nechutí.) Veľmi zdravé a chutnučké raňajky spravené za pár minút. Čo viac si priať?!


2 - Mousse au chocolat

Tento variant je naopak nezdravý až to dvermi plieska. Ale ak sa urobí správne, táto francúzka pena je to najdelikátnejšie čo vaše chuťové poháriky kedy zažili.


Stačí tuho vymiešať vaječné bielka s cukrom, do nich pridať roztopenú čokoládu (s maslom/smotanou/mliekom) do ktorej zamiešame zvyšné surové žĺtka a po pár hodinách v chladničke kde sa konečná zmes pekne nabublinkuje môžete vzdychať od blaženosti.


3 - Rychlá sváča

Čokoláda sa perfektne hodí ako ľahký dezertík k obedu, hlavne v teplejších obdobiach. Stačí ju skombinovať s kvalitným jogurtom alebo zmrzlinou, medom alebo cukrom, džemom, piškótami či oplátkami, gaštanovým pyré alebo rôznym ovocým. Na vrch šľahačka ... Každý si určite nájde svoju vlastnú kombináciu =)




Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.