štvrtok, apríla 10

V hlavnej úlohe: BROKOLICA (plus presne o mesiac pridaný dovetok s karfiolom ako tip na zeleninový obed/večeru)


Na tento svoj konkrétny výtvor som obzvlášť hrdá. Nielenže to vyzeralo ako vystrihnuté z gurmánskeho časopisu ale aj to božsky chutilo.


Návod: Opražíme brokolicu, v malom ručnom krájadle vymiešame malé rajčinky s olivami, cesnakom, olivovým olejom a pridáme na panvicu. Okoreníme podľa uváženia, pridáme sezamové semienka. Vajíčko rozbijeme a opražíme z oboch strán. Vložíme do pečiva (v tomto prípade moja krásna špaldová kocka) a podáva s nastrúhaným syrom.



Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocočky, pridáme k rozkúskovanej brokolici do hrnca s vodou a varíme kým nezmäknú. Syr rozpustíme na sporáku v smotane a ňou zalejem brokolicovo-zemiakovú zmes. Na prvú tretinu som pridala olivy, na ďalšiu taliansky syr a na poslednú rozbila vajíčko. Syrová zálievka pôsobí presne ako tie instantné z obchodu a napriek jednoduchosti sú vynikajúce.



Pre chuťových exotov sa môže zmes doplniť trochou pomarančovej šťavy.


A dovetok:


na ľahký zeleninový obed stačí zmiešať všetku hodiacu sa zeleninu čo doma máte. Ja som dala karfiol, papriku, jarnú cibuľku a rajčinu. Okorente.


Zmiešajte vajíčko zo smotanou a ak chcete čo odporúčam aj nastrúhaným syrom (to hnedé je sójová omáčka ktorú nemusíte) 


polejte ním zeleninu a opäť pridajte syr


Dajte zapiecť a máte to (ten červený ostrovček je moja praktickosť ktorá ma prinútila doraziť faz-kuk-raj plechovku nech sa neskazí)

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.