nedeľa, novembra 23

Leopardí Princ - The Leopard Prince (Elizabeth Hoyt)

Prinútiť sa napísať recenziu bol pre mňa vždy problém a často som si radšej povedala "a na čo?" a nič nenapísala. Skrsol mi teda v hlave nápad, zrecenzovať, aj keby len v krátkosti každú jednu knihu. Nečakajte zázraky ani poéziu. Budem len rada ak vás kniha zaujme a na moje odporúčanie si prečítate.

A začíname s jednou oddychovou historickou romancou ...






The One Thing a Lady Must Never Do...
Wealthy Lady Georgina Maitland doesn't want a husband, though she could use a good steward to run her estates. 
Is Fall In Love...
Harry has known many aristocrats—including one particular nobleman who is his sworn enemy. But Harry has never met a beautiful lady so independent, uninhibited, and eager to be in his arms. 
With Her Servant.
The locals blame Harry for everything. I's impossible to conduct a discreet liaison when poisoned sheep, murdered villagers, and an enraged magistrate have the county in an uproar. 

John Green a jeho Papierové mesta mi nepochybne vyrazili dych a preto bol čas trochu spomaliť a táto slaďárna bola tým pravým.

Vlastne som ju našla na Bibliotéke, je preložená a na GR má veľmi pozitívne ohlasy.

Hlavná hrdinka je skutočne nekonvenčná na svoju dobu, vďaka čomu človeka nevytočí =D. Aby som to vysvetlila, mne osobne niekedy prekáža ako sa hrdinky držia tých smiešnich pravidiel a v historických romancách vystupujú často práve rebelky. George(ina) je inteligentná, sebavedomá, starostlivá a tvrdohlavá (ako inak). Hlavný hrdina bol jej sluhom čo postavilo celý vzťah do zaujímavej roviny.

Celkovo sa táto kniha radí medzi čítanie k čaju bez cukru, na rozplývanie sa nad neistými krôčkami hrdinov, o prostej dedine kde minulosť stále žije a stále zaváži a ku koncu aj o súdržnosti rodiny. Prirovnala by som to ku Lise Kleypas.


 1 číča za postavy
1 číča za prostredie
1 číča za roztomilosť
a
pol číče za leopardieho princa



Pekne spracované ľahké čítanie.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.