pondelok, decembra 1

Cheese


Syrová omáčka z dvoch surovín.





Moja mamina zbožňuje cestoviny a naopak moc nemusí zemiaky. V našej odine preto väčšinou trpí deficitom, ktorý si málokedy uvedomuejeme ale dá sa ľahko napraviť. Túto rýchlu no chutnú omáčku pripravíte zhruba za čas čo sa vám uvaria cestoviny a napriek nie až tak úžasnej výživovej hodnote je chutná a s pár doplnkami veľmi kulinárska.

Namrvte/nastrúhajte syr.


Pridajte smotanu a varte dokým sa nerozpustí.


Hotovo.

Ja som si svoju porciu dochutila sušenými rajčinami, trochu osmahnutími na olivovom oleji a trochou bazalkového tofu na zjemnenie.

Navyše po prvom varení zostala časť v hrnci (pretože na rozdiel odo mňa, deti si radšej dajú morkadelu) a po príchode zo školy som ju len ohriala s trochou ďalšej smotany, pridala do hrnca cestoviny, pridala opäť rajčiny s tofu a bolo to!

Dobrú chuť =)

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.