17. 2. 2015

Pestové penne s rukolou, mozarelou a orieškami




Ako vždy keď rodičia oddídu na preč aj teraz sa môj kulinársky vydryduch nedal zaplašiť a jeho geniálna téma sa tentorkát ukázala byť veľmi jednoduchá: zelená Varila som ako inak pre mňa aj sestra a recept som vymýšlala aj s ohľadom na jej momentálnu túžbu sa stravovať zdravo .



Dokonca som si vďaka tomuto kúpila celú bazalaku ako v kvetináči ako v tescu a celú cestu domov som ju fetovala pretože ak tofu s bazalkou vonia dobre, čerstvá bazalka vonia omamne.


Na tieto úžasné cestoviny potrebujete:



- cestoviny (penne - celozrnné)
- bazalku (listy)
- cesnak
-olej
-orechy
-mozarelu
-rajčiny (sušené)


Postup:

Opečieme nasekané orechy. Ja som sa nevedela rozhodnúť a kúpila som tesco ktoré má rôzne druhy a bolo to super. Máte tam slané pistácie, sladké mandle, orechové vlašské, mäkké kešu atď.


K tomu som na oleji opražila pokrájanú sušenú rajčinu.


A smažila dokým sa obe neopieklo.


Pesto pripravíme zmixovaným bazalky, soli, oleja a cesnaku.


Pridáme do hrnca uvarené cestoviny a pesto.


Miešame dokým sa chute nepremiešajú a neoblapia cestoviny.


Podávame s čerstvou, chrumkavou bazalkou a kúskami syru.


Alebo môžete dať oboje priamo do hrnca


A podávať všetko spolu.

Neskôr som si tam dokonca nakrájala obyčajnú rajčinu a zaliala to jedným vajíčkom takže len sa s tým vyhrajte.


Asi jedná vec čo sa na tomto super recepte nepodarila je olej. Pozrite ja zbožňujem olivový olej no práve v ten deň som kpila novú flašku a ruka sa mi akosi pošmykla takže som ho ako koza odlievala ani nechcite vedieť ako preč z taniera aj panvice =D.


Ale tak aspoň mám takúto roztomilú ampulku (pozostatok z vanilkového struku) ochuteného oleja.


Dúfam, že sa vám recept páčil a keby ste nevedeli čo s tou rukolou, čeknite tento super nápad na obed.