štvrtok, marca 26

Prečo blog, prečo prchavé a prečo umenie


https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/50/76/de/5076de85a76a0dc1e54fdd8140bd0f10.jpg

Ľudia majú podľa mňa istý skrytú aj odhalenú túžbu zavážiť, byť pamätný generáciami, urobiť vo svete dieru. Je to preto, že sa budú cítiť cennejší? Je to o pocite istoty? Že aj keď všetko pominie, niečo stále zostane nemenné?

Stalo sa v kuchyni ...



 

  


 Toto a mnohé ďalšie "recepty" nájdete nižšie ...

utorok, marca 24

piatok, marca 20

Gayle Forman

4374400

Mama a otec? 
Mŕtvy. 
Brat? 
Mŕtvy.
Hudba?
Neistá.
Jej život? 
V troskách.

Stojí za to ostať?


utorok, marca 10

Tortilla s príbehom


Rodičia trávia veľa času mimo domu a mimo domu aj jedia. Deti zase chodia na obed do školy. Raňajky tiež nie sú nijak prešpekulované a rožky ľahko zmiznú. Večere asi bývajú najpripravovanejšie no často jeme rôzne drobnejšie veci a pred večerom predsa len zúrivo nevyvárame. Áno, väčšinou sa dá spraviť aspoň krupicová kaša alebo praženica ale keby nie tak už je vážne.

Naša kuchyňa, je podvyživená.

nedeľa, marca 8

Pizza - od A po Z

 

Raz večer som mala robiť pizzu no zrazu nikto nechcel a tak som musela tú hrudu cesta schovať do chladničky a pár dní pomaly zpracovávať. Objavila som rôzne spôsoby a mám teda pár tipov.

Zhrnutie Chutných Tipov

 A tak sa stalo, že som príšerne pozadu s receptami a tak prichádza ďalší príspevok plný rôznych receptov, ktoré nepotrebujú vlastné traktáty no stále vás môžu inšpirovať.


 Ryža v mlieku.


Maminin zdravý obed.


 Zapekané cestoviny.


Magi Nápady Vegetariánske, trochu inak a ešte  lepšie.


Nečakane chutná a rýchla studená tortilla. Díky ségra =D.

Vitajte

v hlave jednej začínajúcej ale nie úplne (dúfam) amatérskej spisovateľky. Toto bol môj blog o varení a čítaní - teraz sa tu chcem venovať svojej ďalšej vášni a tou je písanie.

Príspevky sú taký môj neformálny denník, kde sa môžem vyventilovať, podeliť o to čo robím (a malo by ma to aj dokopať každý deň k písaniu sa aspoň vyjadriť alebo ešte lepšie písať).

Zavediem vás do svojho myšlienkového procesu ohľadne stavania knihy, scén, postáv... pochválim sa čo som za deň stihla, prípadne pridám aj nejaký tip, ktorý niekomu bude pripadať očividný a niekomu možno aj nie.

Asi nemusím písať, že toto sú moje názory a skúsenosti a nemám na nič patent a bla, bla, bla.

Dúfam, že si tu každý spisovateľ nájde aspoň kúsok niečoho - či už je to spoločné trápenie, zaujímavá myšlienka, otázka alebo možno dokonca moje skromné rady.

Ďakujem za návštevu.