10. 5. 2017

okrúhle a nelogicky chutné


Moje pečenie má jeden veľký problém:

Nemyslím si, že pečenie je veda.

Takže keď chcem spraviť muffiny, jednoducho si poviem veď každý recept má vajíčka, mlieko a múku a nejaký olej/maslo - načo mám ísť podľa receptov keď je každý iný a každý vraj funguje?

Niekedy mi moje slová nechá rúra zožrať. Doslova.

Čo si napečiem, väčšinou sa snažím aj zjesť.

Ale sú prípady kedy zošaliem a vlastne to nie je vôbec zlé. A to je, uhádli ste, práve tento prípad.


Aby ste pochopili čo myslím - to sú goji a ľanové a vločky.


A to je... chia/mak? To sú nejaké... dobre, netuším čo je to ale má to zelenú šupku a biele vnútro a vyzerá to zdravo. Och a tam dole je kokos. A vajíčko samozrejme a to hnedé je kypriaci prášok (do perníka, čo už). Určite nezabudnite dať cukor - ja som dala myslím trstinový.


Aby sme nezabudli, tri druhy múky a len jedna z nich biela.


A výsledok hnedý. A veľmi... nerovný.

A potom skúsim a... je to dobré! A vrátim sa z izby pre ďalšie a polka z nich už zjedená!

Niekedy sa oplatí popustiť úplne uzdu...